joi, 25 iunie 2009

Bicicleta day1

Mi-am luat inima in dinti si azi am venit cu bicicleta la birou.

Pornire la ora 9:15. Portiunea Obor-Universitate am facut-o pe tot felul de stradute (nu ma descurc prea bine cu orientarea in spatiu), unele cu sens interzis........... Se parcurge repede, intrucat nu sunt prea multe semafoare sau obstacole.

Apoi, la Universitate ajungi pe pista de biciclete unde teoretic ar trebui sa nu ai probleme. Numai ca pe pista sunt parcate zeci de masini, carora iti vine sa le ridici stergatoarele sau sa le lipesti un biletel pe geam (ma gandesc serios sa fac asta! dar nu cred ca ar avea vreun efect). Oricum, daca masinile mai pleaca, nu acelasi lucru se poate spune si despre....chioscurile care intrerup pista din cand in cand (de flori, de ziare, de dulciuri....gasesti tot ce vrei). Si, nu in ultimul rand, oamenii din acest oras parca au o placere sadica de a merge EXACT PE PISTA!!!!!!!!! Desi mai au 2m de trotuar, se incapataneaza sa mearga intre cele doua dungulite galbene. Straight ahead. Daca se dau la o parte? Unii. Altii nu reactioneaza nici macar la claxon (pe care l-am folosit doar in cazuri extreme).

Partea buna e ca la capatul drumului ma astepta parcarea de biciclete de la birou (intr-o curte interioara, inchisa teoretic). Sper sa nu mi se fure...


N-ar fi frumos sa se mearga si la noi mai mult cu bicicleta, sa avem piste ca in Olanda...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu