marți, 23 iunie 2009

Londra (2)

London day 2.

Prima oprire a fost la Catedrala St. Paul. Exteriorul si interiorul nu sunt urate, dar nu te impresioneaza. Mi-a placut mai mult la Berlin, de exemplu.


Ceea ce e insa impresionant e privelistea ce ti se arata cand urci la Golden Gallery (sunt ceva trepte). Millenium Bridge e senzational. In fata, mare, Tate Britain (pentru care sunt planuri mari de renovare, in structura piramidala). In stanga podului, o cladire mai mica, singura cu acoperis de paie - Shakespeare Globe.

On top of the world, indeed.

Next stop (cu double decker-ul, bineinteles, trebuie incercat) a fost Westminster Abbey. Aici chiar e impresionant. Poze nu se pot face decat in curtea interioara. De mentionat ca audiobook-urile sunt minunate.

Au urmat multe ore la National Gallery. A dream came true. Ei bine, n-am stat chiar o zi intreaga in fata Portretului sotilor Arnolfini, cum aveam de gand. E un muzeu magnific.

In drum spre urmatorul muzeu, Tate Gallery, cerul arata chiar ca in tablourile lui Turner. Sau paote Constable...Oricum, in Londra ai unde vedea tablourile amandurora.

Trafalgar Square mai pe seara...

Desigur,nu putea lipsi Parlamentul.

Day 2 was great.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu